3. kesäkuuta 2013

Feelmax - kevytjalkineet

Kirjoittelin jo aiemmin täällä siitä, millaiset kengät olisivat hyvät lapselle. Parasta olisi tietenkin kävellä paljain jaloin ja siksi meille onkin hankittu Feelmaxit eli kevytjalkineet. Kotipihalla on mukava tepastella ihan ilman mitään, mutta kyllä kauemmas lähtiessä on jotain jalkaan laitettava.

"Feelmaxit mahdollistavat jalan luonnollisen liikkeen, suojaten kuitenkin iskulta ja viilloilta sekä kylmältä tai kuumalta. Kenkä on erikoisleveä varpaiden kohdalta, näin varpaat voivat liikkeessä levitä ulospäin luonnollisella tavalla. Ulkopohja on yksi markkinoiden ohuimmasta, näin tuntuma on kuin olisi paljain jaloin. Pohjan ansiosta koko kenkä on todella kevyt ja joustava." (www.feelmax.fi)


Tietysti halusin itsellekin Feelmaxit eli ollaankin nyt samiksia :)


Omaan räpylään nämä vaikuttavat vähän turhankin leveiltä, mutta ehkä jalat kiittävät siitä hyvästä.. 

Kyseinen malli on siis Feelmaxin Niesa 2. Kevytjalkineita löytyy kyllä nykyään vaikka minkä mallisia ja merkkisiä.

Kuva: www.feelmax.fi

Papu ainakin käyttää näitä todella mielellään ja ne ovatkin ihanan kevyet jalassa ja helppo pukea. Sopisivat varmasti tosi hyvin myös ensikengiksi, en usko että nämä häiritsevät kenkiin totuttelijaa mitenkään.
Omiani en ole vielä kotipihaa pidemmälle päässyt testaamaan, mutta askellus on kyllä mukavan kepeä ja maanpinnan vaihtelut huomaa ihan eri tavalla jalkapohjissa kuin tavallisissa kengissä. Jospa ne jalan lihaksetkin aktivoituvat nyt eri tavalla?
Niin ja kooksi kannattaa valita kokoa isompi omasta mielestäni (kokotaulukkokin kyllä löytyy).

3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen aihe. Kannatan itsekin paljasjaloin liikkumista, mutta niin omat kuin lastenkin jalkapohjat ovat kovin herkät pienimmillekin kiville (toki varmaan tottuisivat, jos oikein totuttelisi). Noita voisi miettiä ensi kesäksi.

  Minkä hintaiset nuo kengät ovat? Hengittävätkö hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikuisten kengät ovat aika hintavia, muistaakseni 60-100€ ja lasten hinnat taitaa lähteä 40€ >. Itse tilasin Fastway.fi:stä johon löysin -20% alennuskoodin :) Aleja näistä löytyy myös välillä aika kivasti. Itse löysin pojalle toiset Feelmaxit viime syksyn alesta 18€:lla, mutta ovatkin vielä isot eli vasta ensi kesänä käyttöön.
   Omat jalkani kyllä hikosivat ainakin tänään tuolla +30 asteessa, mutta pojan jalat eivät olleet yhtään hikiset..

   Poista