21. lokakuuta 2013

Reiman rukkaset ja uusi mitoitus

Tilasin Eppusen kaapilla alennuskoodilla Lillisiltä muutamat Reiman rukkaset testiin. Reimahan on uusinut kokotaulukkoaan tämän vuoden aikana eli esimerkiksi 2-koko vastaa nykyään 1-2-vuotiaan kokoa, kun ennen sen vastasi 3-4-vuotiaan kokoa. Onhan se paljon loogisempaa uuden mitoituksen mukaan.

Tilasin meille sovitukseen kuitenkin sekä 2- että 3-kokoa (2-4-vuotta). Papuhan on juuri täyttänyt kaksi.

Ensimmäisenä ihanan ohuet ja silkinpehmeät Silvia aluslapaset, jotka ovat bambuvillasekoitetta. Näistä meille jää tuo 2-koko, jotka olivat juuri sopivat ja näidenhän ei tarvitse reilut ollakaan, jos menevät paksumpien hanskojen alle.


2- ja 3-koko

Peukalon pituudessa oli puolen sentin ero (2-koossa 4,5 cm), mitta peukalon hangasta kärkeen oli molemmissa sama (9 cm). Suurin ero siis leveydessä, varren pituudessa sekä peukalossa.


Toiset hanskat ovat Tomino-rukkaset joiden teddykarvavuori sisältää puolet villaa. Näissä vesipilariarvo 5000 mm.Näistä meille tuli sovitukseen myös sekä 2- että 3-koko ja peukalon mitassa on sama 0,5 cm eroa (2-koossa 5,5 cm; tämä siis ulkomitta). Näistäkin meille jää 2-koko, sillä liian suuri peukalo aiheuttaa kyllä sellaisia turhautumisen puuskia, että ei kiitos ;)
Kai tänne etelän pakkasiinkin tarvitsee tällaiset superlämpimät rukkaset?

Reiman talvirukkasista meiltä löytyy myös yhdet Reimatec Ote-rukkaset fleecevuorella ja vielä paremmalla vedenkestävyydellä.

Suositaanko teillä Reiman rukkasia? Käytättekö myös Reiman lapasia/ "tavallisia" rukkasia vai vain Teciä?

8 kommenttia:

 1. Mä haluisin kans noita Tomino rukkasia, mutta tuolla oli sellaiset postikukut, ettei mitään järkee tilata hanskoja, ale olis mennyt niihin postikuluihin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä kun tilasin kaikkea muutakin sieltä :) Tylsää kyllä kun monessa nettifirmassa on aikaisot postarit vaikka tilaisi jotain pienempää/kevyempää..

   Poista
 2. Hahaa, ja siis tarkoitin yksiä hanskoja, ei millään muotoa tarkoitus vihjata että olisit järjetön :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se oli kuitenkin ihan hyvä muistutus siitä, että kannattaa aina myös tarkastaa postarit ennen kuin haksahtaa halvalla tilailemaan ;)

   Poista
 3. Luotan rukkasasioissa Reimaan. Meillä on ollut Reimalta niin tec-rukkasia kuin tuota aiemmin Kiddo-nimen alla ollutta villasekoitevuorista perusrukkasta (nyt Tomino). Kummatkin ovat olleet lämpimiä, hyvän mallisia ja kestäviä. Tec-rukkaset ovat olleet jopa hieman "turhat" viime talvien pakkasissa, kun loskakelejä ei ole juuri ollut. Enemmän käyttöä on ollut villasekoitevuorisille vahvoille perusrukkasille (Tomino). Mutta on meillä taas tecit molemmille pojille hankittu - jospa tämä talvi on erilainen? ;)

  Isoveikalla oli lisäksi viime talvena tuollaiset ohuet aluslapaset. Ne pidensivät välikausirukkasten käyttöaikaa ja toisaalta olivat joskus lisälämpönä tulipalopakkasilla tec-rukkasissa. Poika piti niiden materiaalista ihoa vasten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla kokemuksia!
   Nuo aluslapaset on kyllä ihanan tuntuiset; varmasti lämmittävät kun ovat villaa, mutta eivät kuitenkaan tee käsistä tönkköjä kun ovat niin ohuet :)

   Poista
 4. Hyvä kun postasit! Selkiytyi tuo uusi mitoitus. Tykkään reimatec kintaista ja noista ohuista aluslapasista. Haluaisin pojille myös tominot. Vaikuttavat hyviltä.

  VastaaPoista