15. huhtikuuta 2013

Molo Pyxis Rainbow talven jälkeen

Sain minäkin vihdoin pestyä talvihaalarin. Meillä on ollut vain tämä yksi haalari käytössä koko talven ja sitä on pidetty loppusyksystä alkaen kevääseen asti. Eli kaikki pk-seudun loskakelit ym. on koettu. Poitsu oppi joulun tietämillä kävelemään ja näin ollen on vähän kontattukin haalari päällä.

Niin ja täytyy myöntää, että tämä oli ensimmäinen kerta kun haalarin ylipäätään pesen :D On vaan suihkuteltu ja pyyhitty. Oon kyllä muutenkin tosi laiska pesemään ulkovaatteita, vaikka kuulemma Molonkin haalarit kestää pesuja oikein hyvin ilman että kosteussuoja kärsii (ainakin 100 pesua vai miten se oli).

Haalarissa ei hirveästi pinttymiä ollut. Ainoastaan lahkeiden keltaiset raidat olivat vähän tummentuneet (mutta sen verran vähän, että en ennen-kuvia viitsinyt ottaa). Kävin varmuuden vuoksi kaikki keltaiset raidat ensin sappisaippualla läpi ja sitten pesin ohjeen mukaan koneessa 30 asteessa nurinpäin käännettynä.
Pesun jälkeen.

Ihan täysin keltaiset kohdat eivät pesussa kirkastuneet, mutta eivät itseäni häiritse. Haalari jää muutenkin meille odottamaan mahdollisia tulevia sisaruksia :) Ja tämäkin lika olisi varmasti lähtenyt pois, jos olisin pessyt heti tuoreeltaan..
Alempi raita tummentunut ja hieman karheumaa (kuvassa näköjään korostuu).

Karheumaa ei löytynyt oikeastaan kuin juuri noista lahkeiden tummentuneista keltaisista raidoista ja niistäkin tosi vähän.

Lahkeiden saumoissa on hieman tällaista lankahaituvaa.Heijastimet, kaulus ja lahkeiden- ja hihansuut ovat hyvässä kunnossa edelleen.Haaroissakaan ei kulumaa.
Hupun ja kauluksen fleecessä muutama nyppy, mutta nekin on helppo nappasta pois.


Hyvillä mielin voi siis ensi talvena ottaa käyttöön jo ostetun Polariksen, jossa pinta samanlaista materiaalia :) Vaikka kieltämättä olisi kiva kokeilla, onko sellainen liukaspintaisempi Molon haalari kestävämpi..


Niin ja muistakaa arvonta! Vielä on aikaa osallistua :)


4 kommenttia:

 1. Minäkin pesin meidän Molo-haalarit vasta kauden päätteeksi. :) Ja varsin hyväkuntoisina säilyivät meidänkin haalarit koko talven, tyytyväinen olen, ja näitä meille lisää ensi talveksi...

  VastaaPoista
 2. Pysyittekö kovillakin pakkasilla tämän kanssa lämpöisenä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Nuo on yllättävän lämpimiä vaikkeivat ole ulospäin niin muhkeita. Ei ollut muistaakseni kertaakaan mitään villahaalaria tms alla, täällä Etelä-Suomessa siis ainakin pärjäsi :)

   Poista