23. huhtikuuta 2013

Lapsen kanssa Tallinnan Kalev Spassa


Ajattelin tällä kertaa kirjoittaa hieman erilaisen tekstin, lapsiin liittyen kuitenkin.
Olimme alkuvuodesta Tallinnassa kylpylöimässä kokoonpanolla minä, mies ja tuolloin 1v 2kk lapsi. Mietimme ensin kylpylää ihan Suomesta, mutta hintojen edullisuus Tallinnassa voitti :) Lisäksi tuntui enemmän "kunnon reissulta", kun oli laivamatkat sun muut.
Valittiin kylpyläksi Kalev Spa, vaikka olin lukenut siitä todella vaihtelevia kokemuksia. Aika monessa suorastaan haukuttiin sitä, mm. hygieniasta ja yleisestä ankeudesta. Kunnon kuvia paikasta oli myös vaikea löytää. 

Olin kuitenkin tutuilta kuullut paikasta ihan hyvää ja emme mitään luksus-kylpylää lähteneet hakemaankaan, vaan lähinnä hyvällä sijainnilla olevaa, rentoa, lapsiystävällistä paikkaa. Silti hieman jännitti lähteä sinne ja pelkäsinkin pahinta :D 

Vertailin hintoja aika paljon ja päädyimme Eckerö Linen laiva + hotelli-pakettiin. Itse matka majoituksineen ( pe-su eli 2 yötä) maksoi 242€. Hintaan sisältyi matkat ilman hyttiä, aamiainen sekä sisäänpääsy kylpyläosastolle. Eckerö myy myös erikseen Spa-matkoja, joihin sisältyy valinnaisia hoitoja Wellness-osastolla sekä puolihoito.

Käsittääkseni hotellissa on sekä Standard-luokan huoneita, tilavampia Spa-luokan huoneita ja perhehuoneita. Olin lukenut "kauhukertomuksia" siitä, kuinka pieniä nuo 2 hengen standard-huoneet ovat, mutta pihiydessäni päädyin kuitenkin varaamaan sellaisen. Varatessa huomasin, että näihin standard-huoneisiin ei ole mahdollista varata lisäsänkyä / matkasänkyä ja lisäsänkyjen varaus ohjeistettiin muutenkin tekemään asiakaspalvelun kautta erikseen. Matkasängystä veloitettiin lisämaksua 34€ / 2 yötä ja varasimme sen. Hotelliin mennessä jännitinkin eniten millainen huone meitä oikein odottaa. Onneksemme saimme kuitenkin spa-luokan huoneen (koska sinne standard-huoneeseen ei sitä matkasänkyä olisi mahtunut) ja maksoimme tästä vähemmän, mitä suora spa-huoneen varaaminen netin kautta olisi maksanut :)
Ja huone oli kyllä oikein tilava!Huoneesta löytyi televisio ja pieni vedenkeitin (saatiin lämmitettyä siinä Piltti-purkit, jos olimme hotellilla lapsen ruoka-aikaan).

Huoneen ikkuna oli rauhallisen sisäpihan suuntaan.

Sijainti oli meille tärkeä kriteeri ja Kalev Spa sijaitseekin aivan keskustassa, ehkä vajaa 1km satamasta. Ainakin Rimi on aivan vieressä. Ulkoapäin on aika hirveän näköinen betonilaatikko ja ainakaan itse en ollut aiemmin edes kiinnittänyt koko rakennukseen mitään huomiota :D

Sekä hotellin että kylpylän puoli olivat ihan perussiistejä, ei valittamista. Siivous pelasi hyvin ja asiakaspalvelu oli ystävällistä. Meidän huone oli samassa kerroksessa kylpyläpuolen kanssa ja hotellin käytävillä oli aika trooppinen ilmasto, mutta huoneessa ei onneksi :D Kylpylän puolelle kulku oli hieman sokkeloista, mutta ei mitenkään ylitsepääsemätöntä niin kuin moni on nettiin kirjoitellut.. Ihan hyvin löysi perille kylttejä seuraamalla ;) Hotelliin sisään kirjautuessa saa rannekkeen, jolla pääsee kulkemaan ovista kylpylän puolelle ja samaten pukukaapit avataan ja lukitaan ranneketta näyttämällä (ohjeet kaapeissa). 

Kalev Spa on hyvin uimahallimainen, ei niinkään perinteinen kylpylä ulkoasultaan. Löytyy ainakin iso uima-allas uimaratoineen, erilaisia porealtaita, vastavirtalaite, lastenallas ja 3 vesiliukumäkeä. Lisäksi kylpylän puolella oli ainakin höyrysauna. Suihkutilat ja pukukaapit sijaitsevat ns. kellarikerroksessa maan alla. Lisäksi on Wellness-hoitolapuoli, jossa hierontaa ja erilaisia hemmotteluhoitoja ( ei testattu) sekä kuntosali ja solarium. 
Asiakaskunta näytti koostuvan niin virolaisista kuin suomalaisistakin.


Takana näkyy vähän liukumäkeä ja oikealla "pikkualtaita", joissa hierovia vesisuihkuja ym.
Yhdessä altaassa oli muuten ohjattua vesijumppaa, aamupäivisin muistaakseni.


Kylteissä suositeltiin uimavaippaa lapsille, mutta meillä ei sellaista ollut eikä asiasta kukaan mitään sanonut.
Lasten altaassa on myös pieni liukumäki, jota ei kuvissa näy.

Aamupala ei ollut erikoinen. Mutta kyllä sieltä syötävää löytyi, aika perussettiä: nakkeja, lihapullia, munakokkelia, puuroa, muroja, leipää jne. Kahvit, teet ja mehut löytyi myös. Aamiaispaikka oli oikein siisti, ei ehkä maailman viihtyisin (ei tainnut olla ikkunoita), mutta ajoi asiansa. Tästäkin kun niitä negatiivisia kommentteja netistä löytyy...

Hotellin aulasta löytyy pieni leikkihuone, josta ei kovin monipuolisesti viihdykettä löytynyt (hieman nuhjuinen), mutta kyllä sielläkin pari kertaa käytiin.

Ohjelmaksi Tallinnassa keksittiin mm. käynti Rocca Al Mare-kauppakeskuksessa. Tänne pääsi hyvin "trollibussilla" Viru Hotellin takaa. Kauppakeskus oli ihan ok, aika paljon samoja ketjuliikkeitä mitä Suomessakin ja oman haasteensa shoppailuun teki taapero, joka ei suostu enää istumaan rattaissa ja ryntäilee joka paikkaan ;) 
Lastenvaate- ja leluliikkeitä oli useita. Näiden vieressä lisäksi "paikallinen Hoplop" eli Juku Mängumaa. Sisäänpääsy oli joitakin euroja, olisko ollu 4-5 €? Aikuiset ilmaiseksi. Täältä löytyi pieni aidattu alue kaikista pienimmillekin lapsille.
Kauppakeskus oli kyllä hieman sekava liikkua ja lastenhoitohuoneita oli vaikea löytää opasteista huolimatta. Huone oli kuitenkin ihan siisti. Ja käytävät olivat väljiä eli rattailla oli kyllä helppo liikkua. Lisää Rocca Al Maresta (suomeksi) täältä
Hyviä vinkkejä mm. bussien käyttöön täällä  Samalla sivulla loistavia vinkkejä muutenkin Tallinnassa oleskeluun.

Käväisimme katsomassa myös Kaubamajan Lastenmaailman (4. & 5. krs), jossa lapsille oma oikea parturi-kampaamo, täällä lapsia viihdyttää peileihin kiinnitetyt tabletit. Lisäksi löytyy mm. leikkihuone (2h ilmainen lapsiparkki asiakkaille), lasten omat sovituskopit, imetys- ja vaipanvaihtotila ja vessassa on lapsille sopivalla korkeudella olevat pieni käsienpesuallas ja mini-wc-pönttö. Sekä tietysti myytävänä paaaaljon vaatteita ja leluja :)

Yhteenvetona loppuun: itse ainakin voin suositella Kalev Spata lapsiperheille. Etenkin taaperoikää vanhemmat lapset viihtynee liukumäissä ja kyllä pienikin lapsi sai itsensä viihdytettyä tuolla siihen malliin, että huuto tuli aina kun piti lähteä allasalueelta pois :D Aikuisten kesken lomailuun suosittelen ennemmin jotain perinteisempää kylpylää. Tosin tuolla saisi kyllä hyvin järjestettyä kuntoiluviikonlopun kuntosaleineen ja uimaratoineen ja illan päätteeksi hierontaa ja hemmottelua :)

5 kommenttia:

 1. Mielestäni hinta-laatusuhde Kalev Spassa on kohtuullinen. Spa osasto sopii mainiosti myös kaikenikäisille lapsille :)
  Me ollaan toukokuun lopulla taas menossa tuonne, jouduimme tosin tällä kertaa varaamaan 2 eri huonetta sillä väliovelliset perhehuoneet oli loppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nimenomaan hinta-laatusuhde kohdillaan ja sopii hyvin pienemmälläkin budjetilla matkaavalla perheelle :)

   Poista
 2. Vaikuttaisi olevan lapsiperheelle käymisen arvoinen paikka. Kiitos kattavasta raportista ja kuvista, tuon perusteella uskaltaa lähteä ihan eri lailla kuin jonkun suppean mainoksen. Meillä vielä vielä tekemättä eka koko perheen ulkomaanreissu. Haluaisin jonnekin lämpöön...ehkä sitten, kun palaan työelämään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos oli hyödyksi :) Me olimme viime keväänä Kreetalla, poitsu oli silloin reilu 6kk. Oli aika hyvä ikä lähteä reissuun, kun ei vielä niin kovasti liikkunut (ryömi kyllä) ja viihtyi melko hyvin (liikkuvissa) rattaissa.

   Poista
 3. Lisätietoa eräästä kylpylästä kävijän kokemusten perusteella. Hienoja kuvia on, jotka tekevät kerronnan eläväksi.

  VastaaPoista