28. lokakuuta 2013

Villaa villaa

Villa

 • on pehmeää, joustavaa ja miellyttävän tuntuista
 • hengittää, mutta ei hiosta
 • imee kosteutta (jopa 35% vettä) tuntumatta märältä, lämmittää myös kosteana
 • villa puhdistaa itse itseään: se reagoi ilman hapen kanssa ja neutraloi ihon eritteitä
 • on paloturvallista

Itse tykkään suosia villaa lastenvaatteissa, etenkin välikerroksissa. Sitähän sanotaan, että kerrospukeutuminen on kaiken a ja o lämpimänä pysymisessä. Yleensä lasten vaatteissa on käytetty merinovillaa (merinolammas on yksi lajinsa edustaja :), joka on ihanan pehmeää. Meiltä löytyy villahaalareita (joita käytetään pääasiassa keväällä ja syksyllä, harvemmin tarvitsee talvihaalarin alle laittaa), kypärämyssyjä, aluslapasia, kaulureita ja tietenkin villasukkia. Olen myös antanut joululahjaksi aikuisten villaisia välikerrastoja esim. Ruskovillalta ja kovasti niistä on tykätty.

Melkein kaikki tuntevat Ruskovillan, mutta villaisia vaatteita löytyy nykyään monelta muultakin merkiltä. 
Itse olen kovasti tykännyt ManyMonthsin ihanasta villaribbihaalarista, se on aivan uskomattoman pehmeä ja joustava. Aivan eri sarjaa kuin esim. Ruskovillan melko jäykät haalarit (vaikka on meillä niistäkin tykätty). Plussaa pitkistä resoreista, meillä menee vieläkin 12-18kk koko. Haalarissa myös irroitettava vyö.
Kuva: www.pikkuveikka.fi
ManyMonthsin kypärämyssyt on meiltä vielä kokeilematta, mutta ovat kuulemma oikein hyvin istuvia.


Uutena tuttavuutena tilasin tämän CeLaVin merinovillaisen kypärämyssyn. Tämäkin ihanan pehmeä ja sopivan ohut paksumman hatun alle. Tätä oli muutamassa blogissa kehuttu mallinsa vuoksi. Kannattaa vain huomioida, että tuo kasvojen aukko on melko pienehkö kokoon verrattuna.

Kuva: www.lillis.fi


Näistä Reiman aluslapasista kirjoitinkin jo aiemmin. Ihanan pehmeät ja joustavat nämäkin, ideaalit juuri aluslapasena käytettäväksi.


Kuva: reimashop.fiJa villavaatteitahan löytyy siis vaikka minkä värisiä ja kuosisia! Muutakin kuin se punainen ja luonnonvalkoinen.
Vai mitä sanotte näistä aivan valloittavista Blaa!:n tuotteista! Tällainen olisi aivan pakkopakkopakko saada!Kuva: Blaa fb-sivut
Pienemmille

Racoon, Myllymuksut
PO.P, ReimaJa isommille


Kaino, Kivat
ManyMonths, Myllymyksut


Löytyykö teiltä villavaatetta? Vai suositteko kenties fleecea? Meillä jostain syystä jää kaikki fleecet aina käyttämättä...
Onko herkkähipiäisemmät kokeilleet silkkivillaa?


Näin hoidat villavaatteita:
 • tuuleta usein - pese harvoin
 • villa vanuuntuu, jos sen pesee liian kuumassa vedessä tai jos tekee lumipalloja ja lumiukkoja villakäsineillä
 • pese villa mieluiten käsin kädenlämpöisessä vedessä
 • käytä pesuun villanpesuainetta (esim. Sonett-pesunestettä) tai oliiviöljysaippuaa
 • villavaatteen voi pestä myös koneessa 30 oC villanpesuohjelmalla (kevyt linkous, ei rumpukuivausta
 • tahrat lähtee sappisaippualla
 • usein pestävä villavaate kannattaa aika-ajoin käsitellä villanhoitoaineella, joka suojaa villakuitua ja säilyttää sen pehmeyden sekä kosteudenimemiskyvyn
 • muotoile vaate kosteana
 • kuivata mieluiten tasossa pyyhkeen päällä
 • älä kuivata villaa auringonvalossa tai lämmönlähteen läheisyydessä
 • suojaa villa koilta ja kuoriaisilta

Lopuksi vielä muistutus Tarramonsterit alekoodista! Voimassa 31.10.2013 asti! Eli koodilla PAPULANDIA1 saat 15% alennusta kaikista tuotteista.

4 kommenttia:

 1. Ruskovillan kypärämyssyt ovat meillä ehdottomat. Viime talvena tuli hankittua pojalle Popin merinovillaiset alusalus ja ne oli aivan huiput.

  Kiitos näistä vinkeistä, lisää villatuotteita nimittäin pitäisi hankkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on Ruskovillan kypärämyssyjä ennestään :) Eihän sellaisia puuvillaisia oikein viitsi yhtään kylmemmällä käyttää, kun ovat sitten kosteana aika inhottavat :/

   Poista
 2. Meillä on väliasut olleet pääsääntöisesti fleeceä, syynä lähinnä hinta ja tuntuma iholla (isoveikka aistiherkkä). Täksi talveksi olen kuitenkin hankkinut pikkuveikalle kirpparilta Kivat-villahaalarin ja isoveikalle Po.p:n alesta merinovillaiset välihousut. Katsotaan, millaisia kommentteja saadaan :)

  Reiman villasekoite aluslapaset toimivat viime talvena hyvin, niitä voisin hankkia lisää. Sen sijaan saman firman villasekoitekerrasto kutitti herkkäihoista poikaa.

  Kypärämyssyjä emme ole harrastaneet vauvavaiheen jälkeen, vaan käytössä on fleecekaulurit. Puuvillainen kypärämyssy ei tosiaan ole munkaan mielestä kylmän sään päähine ollenkaan, kun on märkänä aivan kylmä iholla. Villasekoitekypärämyssy voisi ehkä toimia meillä.

  VastaaPoista
 3. Meillä on vannottu villan nimeen joka talvi. Alkuun molemmilla oli Polarn O. Pyretin villafroteehaalarit, Ne oli ihanat. Mutta isompiin kokoihin siirtyessä oli tarjolla vain kaksiosasia ja hintakin aika tyyris kaksiosaisissa. Siirryimme viime talvena sitten ruskovillaan. Se on varmasti ihan yhtä hyvä. Paksumpihan tuo on hurjasti, mutta ei liian. :)

  ManyMonthsin kypärämyssyt on must parhaat. Pysyy todella hyvin päässä. Kokemusta on on myös ruskovillasta, mutta se ei ollut yhtään niin hyvä malli.

  Fleeceä meillä ei ole ollut ikinä ennen tätä talvea. Ja nyt molemmilla on itseasiassa jopa kahdet setit. Ihan kätevät nekin kyllä. Ei yhtään niin pahat mitä oon kuvitellut. Meidän Fleecet ovat stadiumin ja jonathanin mallistoa.

  VastaaPoista