8. heinäkuuta 2013

Tukkakriisi

Olin kuvitellut, että tukkakriisin aiheuttaa vain omat hiukseni, mutta ei. Meidän 1v 9kk lapsonen on kyllä saanut pienen tukkakriisin aikaiseksi. Ensinnäkään; en ikinä ajatellut, että poikien hiuksiahan tarvitsee oikeasti leikata ihan vähän väliä! Jollei halua kunnon hippitukkaa kasvattaa. 

Papun tukka on alkanut kasvaa kunnolla vasta vuoden iässä. Siihen asti oli aika kalju :) Tai ainakin näytti siltä, sillä haivenet olivat niin vaaleat. Syntyessä oli kyllä aika tumma tukka, mutta se häipyi aikanaan.
Sittemmin hiuksille tuli kunnon kasvuspurtti ja tässä on sitten nykyinen luonnonlapsi-staili ilman harjausta ja rähjääntyneenä :D Jotain tarttis kai  tehdä...
Ongelmana on se, etten tiedä miten tuon leikkaisin. En missään nimessä halua aivan lyhyttä tukkaa ja etenkin päälihiukset saa jäädä lähes koskematta. Periaatteessa tämäkin pituus olisi ok, mutta on vain niin epäsiistin näköinen, kun ei ole mitään mallia ja latvat hampsottaa mihin sattuu (ja takkuuntuu). Muutaman kerran olen niskatukkaa lyhentänyt (alkoi olla jo aika kasari), mutta muualta ei olla vielä koskaan leikattu.
Lisäksi meidän välineet on mallia Fiskarsin keittiösakset eli täytynee lainata omalta äiditä vähän parempia saksia..

Oletteko käyneet ihan pienten kanssa kampaamossa vai leikanneet itse?

7 kommenttia:

 1. Olen törmännyt samaan, että poikien hiuksia pitää leikata usein! Kannattaa totuttaa parturikäynteihin jo pienestä pitäen, sillä vähän isomman lapsen kanssa voikin eka parturikäynti olla pelottava, jollei ole tottunut käymään.

  Toki lapsissa on myös eroja - ja partureissa. Esikoinen huusi kuin hyeena, kun vietiin ekan kerran parturiin (ja tukka jäi leikaamatta, koska väkisin ei todellakaan kannata yrittää). Kuopus taas on nauttinut aina hiusten käsittelystä ja on hyvä, ettei nukahda istualleen parturin kammatessa ja leikatessa pikkuhaivenia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taitaa olla tuota sorttia, joka ei leikkuusta ja hiusten näpräämisestä tykkää ;)

   Poista
 2. Esikoisen kanssa ollaan käyty parturissa siitä lähtien kun hän täytti kolme, ei vaan äidin saksilla saanut enää hyvää jälkeä! :) Kuopuksen niskahiuksia olen leikellyt vielä kotosalla...

  Mutta joo, poikaa saakin käyttää parturissa paljon useammin kuin tyttöä kampaajalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kuvitella, että ensin nirhaan itse keittiösaksilla ja lopulta vien kampaajalle pelastettavaksi :D

   Poista
 3. Minusta taas pikkuisten humpshampsis-hiukset on just suloiset :) Mä leikkelen lasten hiukset ite, ja minusta pojillakin saa olla pitkä tukka - en tykkää yhtään siilitukasta, minkä moni vetää pojille kesäksi.

  VastaaPoista
 4. Meillä taas on niin hikinen kuumakalle, että ainakin näin vähän isompana ollaan vedetty aika lyhyt kesätukka parturikoneella. :) On mukavampi pitää lippistä ja hellehattua päässä, kun alla ei ole läpimärkää kuontaloa. Mutta tämäkin ominaisuus on toki yksilöllinen. ;)

  VastaaPoista