13. toukokuuta 2013

Papun päivä

Moi! Mä oon Papu ja oon 1v7kk vanha. Eli tosi iso poika siis jo! Ajattelin kertoa teille, millainen mun maanantai-päivä on.

Heräsin tässä just. Vähän kyllä huutelin jo aamuyöstä, että eikö sitä saisi jo nousta uuteen päivään..mutta ei tullut kukaan hakemaan niin jatkoin vielä unia. Niin, nyt kello on noin 7.45 eli heräsin ihan samaan aikaan kuin yleensäkin.

Äiti nukuttaa mua vieläkin pinnasängyssä, koska en oo tajunnut alkaa kiipeilemään pois. Unikaverina mulla on ihana Nalle ja Norsu Noppeli-rätti <3 Ne on tosi tärkeitä, etenkin sen jälkeen kun multa vietiin mun aarre - eli tutti - pois. Toi pinnasuoja on kyllä ihan vauvajuttuja, äiti on vaan unohtanut sen siihen.
Eiks oo aika makee traktori-yökkäri?

Aamupesujen jälkeen vedän yleensä nakurundit ja käyn pomppimassa äitin ja isin sängyssä. Se on ihan parasta! Sitten kattelen ikkunasta näkyykö rekkaa. Se on kyllä aina lähtenyt töihin jo tosi aikaisin..


Aamupalaks syön yleensä aina puuroa.


Nyt ei kyllä oikein maistunut, kun mulla on ollu flunssaa.. Mä yleensä vaan viskon noi ruoat ja astiat pois, ku ei ne oikein muuten tajuu etten halua syödä.



Äiti on ostanut mulle tollasen oman Stokken Tabletopin. Mä kuulemma sotken vielä aika paljon. On siinä mun mielestä ihan kivoja kuvia.

Tässä välissä me kyllä käytiin ulkona, mutta äiti unohti kameran sisään. Sitä paitsi ei ees oltu kovin kauan, koska äitiä muka väsytti ja lisäks se halus kattoa jotain Emmerdalea *huokaus* Mä sitte vähän kiukuttelin ja heitin leluja ympäriinsä, koska en saanu tarpeeks huomiota. Luulis vähemmästäki tajuavan.





Sitten TAAS syötiin.




Ruoan jälkeen mut laitettiin päikkäreille. En oo enää aikoihin suostunut nukkumaan missään rattaissa. Mutta omaan sänkyyn on ihan kiva mennä nukkumaan. Yleensä nukun pari tuntia, niin kuin nytkin eli klo 12-14.




Päikkäreiden jälkeen haukkasin vähän leipää ja piimää, että jaksaa touhuta.



Ja sitte lähdettiin taas ulos. 
Mun mielestä voitais olla ulkona ihan koko päivä. En vaan kauheasti jaksa leikkiä paikoillaan, vaan mielummin juoksentelen ympäri noita pihoja ja käyn kattelemassa autoja. Ja tykkään myös pyydystää muurahaisia ja joskus jahtaan lintujakin.

Tällasen mopon sain naapurista.
Äiti kuvitteli, että se vois ottaa aurinkoa tossa riippumatossa, mutta ei se kyllä oo kauheasti ehtinyt. Siis viime kesänäkään. Nyt meiän terassi on kyllä aika ankee, kun se on menossa remonttiin..


Hiekkalaatikollakin on ihan kiva olla välillä. Varsinkin nyt ,kun ei tartte enää käyttää mitään tyhmiä hanskoja. Hatun ideaa mä en oo vielä ihan tajunnut, mut sitäkin täytyy kuulemma pitää.


Olis tosi kiva, jos ois enempi leikkikavereita täällä meiän pihalla. Noi naapurin isot pojat ei oikein leiki mun kanssa. Onneks käydään aina kerhossa ja muskarissa joka viikko. Ei mua kyllä mitkään lallattelut kiinnosta, mutta siellä on kivoja kavereita ja mä yleensä tutkin kaikkia paikkoja sillä aikaa, kun muut istuu ringissä. Äiti kai tykkää laulaa, kun sekin aina istuu siellä ringissä?

Mut joo, en kyllä yhtään tykkää siitä, kun joutuu lähteä sisälle. Nytkin piti mennä syömään, siis TAA-AS?





Tiiättekö muuten mikä on paras hetki päivästä? Se, kun isi tulee kotiin.



Isin kanssa on kiva rakennella legoja, ajaa pikkuautoilla ja muuten vaan riehua. Äiti ei aina osaa esimerkiks kertoa rekoista niin paljon kuin isi. Mut on äitikin aika kiva.


No, illalla mä söin vielä iltapuuron ja leikin vähän aikaa. Alkoi jo kyllä väsyttää. 
Oon keksinyt nyt uuden sanan: "kikka". Toinen sana minkä osaan on "akka". En oo vaan ihan varma mitä ne tarkottaa. Ei kai tässä kiire oo puhua, kun muutenkin pärjää?




Leikkien jälkeen kävin pesulla ja yritin vaivihkaa, että jos ei oliskaan tarvinnut pukea vaippaa ja vaatteita. Ei menny läpi. Potalla mä en oikein jaksa istua, se on tooosi tylsää! Äiti kyllä aina välillä yrittää silti.

Klo 20 on mun nukkumaanmenoaika. Sänkyyn on ihan kiva mennä, kun mun unikaverit odottaa siellä. 
Hyvää yötä vaan teillekin! 



5 kommenttia:

  1. Ihana kertomus pikkumiehen päivästä!! :)

    VastaaPoista
  2. Kiva idea kuvata lapsen päivä blogiin päiväkirjamaisesti ikäänkuin lapsen kertomana. Tykkäsin! :)Tuo pöllöpaita on kyllä tosi ihana. Ja yökkärit myös! :)


    http://toivottomanoivallista.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäsit. Vähän oli tylsä päivä kuvailuun, kun oltiin vaan kotona, mutta tulipahan tehtyä.
      Pöllöpaidat rules :)

      Poista
  3. Ihana tarina ja suloinen poika! Mun sydän aina lämpeää noille pikkupoitsuille kun itselläkin on niitä 2kpl :). Tää oli ihan paras, hymyilytti: "Äiti kuvitteli, että se vois ottaa aurinkoa tossa riippumatossa, mutta ei se kyllä oo kauheasti ehtinyt." Niinpä, varasin minäkin meidän parin viikon takaiselle lomamatkalle kirjan ja lehtiä mukaan, arvaa vaan kerkesinkö lukemaan!

    VastaaPoista