31. toukokuuta 2013

Lapsen suojaaminen auringolta

Hiljaista ollut tässä blogissa. Mekin ollaan ulkoiltu paljon, sillä poika ei oikein sisällä haluaisi edes olla (ryskyttää takapihan ikkunoita ja ovea päästäkseen ulos..) ja ei oikein ole ollut inspistäkään kirjoitella. Toki aina voisi pläjäyttää jonkin kuvakollaasin, mutta äh...

No, aurinko on paistanut kiitettävästi, niin mitenkäs teillä suojataan lasten iho auringolta? Onko päässyt palamaan? Meidän poika on perinyt vanhempiensa kalkkilaivan kapteeni-lookin, joten palaminen ilman asianmukaista suojausta lienee odotettavissa.

Lapsilla ihon oma suojamekanismi ei ole vielä täysin kehittynyt ja lapsen iho altistuukin jopa 3 kertaa enemmän UV-säteilylle kuin aikuisen iho. Kaikki tietävät, että usein palava iho altistaa mm. ihosyöville. Ihoon jää myös muistijälki ja kerran palanut iho palaa helpommin uudelleen.

Toistaiseksi olen pukenut pojan pääasiassa ohuisiin, pitkähihaisiin paitoihin ja pitkiin housuihin, mutta kai se pitäisi t-paitojakin käyttää enemmän. Niin kuumia päiviä on jo välillä ollut. Shortsejakin löytyy vaikka muille jakaa. Ovathan ne kyllä vähän huonoja tuolle kohelolle, joka unohtaa välillä katsoa eteensä.

Meiltä löytyy tätä Eucerinin aurinkovoidetta, joka sisältää fysikaalisen aurinkosuojan SP25.
Kuva: www.eucerin.com
Alle 2-vuotiaille lapsille suositellaan fysikaalista aurinkosuojaa sisältävää tuotetta, jonka UVA/UVB suoja perustuu mikropigmentteihin, jotka heijastavat UV-säteet pois ihon pinnasta. Alle puolivuotiaille ei suositella aurinkovoiteita ollenkaan.
Huono puoli näissä fysikaalisen suojan tuotteissa on se, että ne monesti tahmaavat ihon valkoiseksi ja suojakerroin ei myöskään ole yli 25. Mutta vaatteillahan ne pienet ihmiset onkin tarkoitus pääasiassa suojata.

Hyviksi kehuttuja lasten fysikaalisen suojan aurinkovoiteita löytyy ainakin Louis Widmeriltä, Acolta ja Vichyltä. Lisäksi löytyy monia yhdistelmävoiteita, joissa on sekä fysikaalisia että kemiallisia suodattimia (näissä myös korkeampia suojakertoimia).

Lasten aurinkolaseista kirjoitin jo aiemmin täällä. Tässä kuitenkin Papun uudet lasit (näyttää Uuno Turhapurolta, sanoi isi).
Aurinkolasit Ki Et La

Päässä pojalla on yleensä Villervallan lierihattu tai joskus lippis.


Rantaleikkeihin löytyy sitten tällaista settiä:


UV-paita ja-lippis Reiman, uimahousut Småfolk


Ja lisäksi tämä Småfolkin aurinkohattu on vielä harkinnassa. 

Oletteko muuten suosineet näitä UV-suojattuja vaatteita vai käyttäneet ihan tavallisia vaatteita? UV-vaatteista on aina välillä näkynyt juttuja, joissa kritisoidaan sitä, ettei vaatteen uv-suoja välttämättä ole se mitä luvataan. Meillä on kuitenkin rantakäyttöön ja esim. ulkomaan reissuihin ostettu nuo uv-vaatteet ja on ne ainakin paljon kivemmat päällä kastuessaan kuin tavalliset vaatteet.

Mehän ollaan lähdössä Italiaan ensi viikolla, joten jos jollain on jotain hyviä vinkkejä aurinkoon tai muuten matkalle, niin kertokaa toki :)

6 kommenttia:

 1. Noilla isommilla kärtsäs korvanlehdet niin siirryttiin h&m lierihattuihin hoidossa. Muuten mennään tavallisilla vaatteilla , varjoa suosien eikä kukaan ole niitä korvia lukuunottamatta palanut. Aurinkorasvakin on hukassa, se on jotain ekoa luontaistuotekaupasta.

  Toki Italiassa olette varmaan (?) niin paljon auringossa ja veden äärellä, että suojaaminen (siis huolellisemmin) on tarpeen.

  VastaaPoista
 2. Ps. Vielä viime vuonna vatvoin suojauksia, nyt olen näköjään täysin paatunut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen takia oonkin varmaan niin varovainen, kun en yhtään tiedä kuinka helpolla tuo mukelo palaa.
   Itse palan tosi helposti ja oon lapsenakin palanut monta kertaa :/

   Poista
 3. Meillä ei tahdo apteekin 50 + suojakertoiminen Eucerinkaan riittää! Siis punapäisellä isoveikalla. Ja suojavaatteita löytyy siis myös. Tarkemmin:

  http://toivottomanoivallista.blogspot.fi/2013/05/aurinkosuojavaatteet-uv-vaatteet.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama UV-paita meillä muuten :) ja olisko hattukin?

   Poista
  2. Kävinkin lukemassa sinun postauksen :)
   Taitaa tosiaan olla sama paita ja lippis!

   Poista