24. toukokuuta 2013

Ikast etiket leimasin

*Blogiyhteistyökirjoitus*

Minä(kin) sain mahdollisuuden testata Ikast Etiketin nimikointi-tuotteita ja valita ko. nettikaupasta haluamani tuotteen blogipostausta vastaan. Kyseisestä kaupasta löytyy hyvin erilaisia tuotteita: tusseja, silitettäviä nimilappuja, siirtokuvia, ommeltavia kangaslappuja ja tarroja. Lisäksi myynnissä on erilaisia rannekkeita, avainnauhoja jne.
Sekä myös nimileimasin! Onko kellään muulla pakkomiellettä leimasimella leikkimiseen? Sehän oli muksuna ihan parasta, jos jostain joskus harvoin sai käteensä leimasimen (ei niitä silloin vain joka marketissa myyty)! Sillä piti leimata kaikki lähinnä olevat paperit, lehdet, omat kädet, pikkuveljen otsa jne. 
No, en tietenkään voinut vastustaa kiusausta ja valitsin Ikast Etiketin leimasimen meille testattavaksi. Ennakkoluuloja leimasimen toimivuudelle kyllä oli ja pohdin jo etukäteen oliko tämä fiksu valinta. En kuitenkaan halunnut silitettäviä lappuja ja ko. firman tarrat ovat ilmeisen isokokoisia verrattuna esimerkiksi NameBubblesin tarroihin, joita voisin haluta kokeilla. Halusin myös, että jälki on siisti (tussi ja omat harakanvarpaat poissuljettu). Lisäksi halusin kokeilla jotain hieman erilaista.

Ostaminen Ikast Etiketistä sujui helposti. Sivut ovat selkeät ja valituista teksteistä näkee esikatseluna mallin. Toimituskulut tuotteille ovat 4€ / tilaus. Toimitusaika vaihtelee hieman tuotteiden mukaan, mutta leimasimelle luvattiin lähetys samana päivänä mikäli tilaus on tehty ennen klo 14 (joka piti paikkansa). Maksuvaihtoehdoista löytyy luottokortit, PayPal sekä Klarna-laskutus. Itse olisin kaivannut vielä lisäksi suoraa verkkopankkimaksua.

Meillä on päiväkodin aloitus edessä vasta syksyllä, joten aivan akuuttia tarvetta nimikoinnille ei varsinaisesti ole.
Valitsin kuitenkin muutaman vaatteen testikäyttöön.

Hieman tuoteinfoa leimasimesta:

 • sis. mustan mustetyynyn, 288 kirjainta ja merkkiä, kirjasinkoko 4mm, pinsetti kirjainten asettelua varten + pieni huopanauha
 • sopii kaikille imukykyisille tekstiileille, myös paperille
 • ei sovi tummille kankaille (tästä huomio myöhemmin)
 • musteen luvataan kestävän jopa 60 pesua 30 asteessa, jopa 30 pesua 60 asteessa ja jopa 10 pesua 90 asteessa
 • jos vaatteita pestään jatkuvasti tai yli 60 asteessa, suositellaan silitettäviä tai kankaisia nimilappuja
 • ei voida poistaa tai muuttaa leimauksen jälkeen, joten leimausta kannattaa harjoitella
 • mustetyyny säilyy n.vuoden / 1000 leimausta
 • myrkytön tekstiiliväri
 • lisätyynyjä saatavilla


Huomioita ylläolevaan:

 • sisältää 8 x aakkoset + numerot ISOILLA KIRJAIMILLA sekä yleisimmät merkit (voisiko olla lisäksi joitain symboleja, voisiko osa kirjaimista olla tekstausta? Vai ehkä menisi jälki sotkuiseksi? Voisiko olla myös hieman isompia kirjaimia?)
 • nettisivun tuotetiedot suppeammat kuin paketissa: netissä ei mainintaa, että tuotteen mukana tulee vaalea, kiinni silitettävä huopapala, jonka päälle voi leimata myös tummiin vaatteisiin (joskin huopapala on todella pieni!), samoiten netissä ei mainintaa tuosta 10 pesua / 90 astetta eikä siitä, että mustetyyny säilyy käyttökelpoisena noin vuoden ajan. Ja sitten käyttökokemuksia.
Leimasin oli helppo koota, joskin ohjeet ovat hyvin pelkistetyt (kuvia parilla sanalla). Hieman tarkkuutta ja kärsivällisyyttä vaatii, että saa kirjaimet asetettua paikoilleen pinsetillä.
Tuotteen mukana tuli myös tällainen sabluuna, jolla saa tekstin kohdistettua hyvin. Jota en siis tuossa edellisessä kuvassa käyttänyt ;)

Leimattavan pinnan on oltava tasainen. 
Näinkin voi käydä...söhräsin vielä ja suttasin musteenkin sormella ennen kuin se ehti kuivua. Musteen onkin annettava kuivua 24h ennen pesua.

Tässä hieman onnistuneempi tulos pesulappuun leimaamisesta.
Hyvin säilyi musteet pesuissa. Nämä ehdittiin ehkä viisi kertaa pestä 40-60 asteessa.

Pesujen jälkeen:
Leimasin oli käytössä aika lailla sellainen kuin odotinkin. Itseasiassa minulta löytyy hyvin samanlainen leimasin ihan paperin leimaamiseen.
Tasaiselle, laajalle pinnalle leimaaminen on helppoa. Kuten vaatteeseen suoraan. Pieniin, käpristyviin pesulappuihin leimaaminen on heti vaikeampaa. Isompiin onnistuu ihan hyvin. Olisi myös mielenkiintoista tietää, kuluuko tuo muste ajan myötä kokonaan pesuissa pois vaatteista? Minusta se olisi ihan hyvä, jos kuluisi. Vai onko vaatteesta enää muutenkaan mitään jäljellä niin monen pesukerran jälkeen? ;) Hyvä on ottaa myös huomioon se, että muste säilyy käyttökelpoisena sen vuoden ajan. Toki ehkä pidempäänkin, mutta se vuosi ainakin luvataan. Aivan ohuessa, vaaleassa vaatteessa muste voisi ehkä kuultaa läpi?

Leimaaminen on kyllä todella nopeaa! Ja kivaa! Parasta leimasimessa muihin tuotteisiin verrattuna on se, että leimattavaa tekstiä voi muuttaa jatkuvasti.

Lisää LabelYourselfin nimikointituotteista löydät täältä

2 kommenttia:

 1. Me testailtiin niitä tarroja tovi sitten (tai toki edelleen, hyvin kyllä ovat pysyneet vaatteissa). Tuota leimasinta meinasin kokeilla kanssa mutta en sitten uskaltanutkaan kun tuntui jotenkin oudolta ajatus leimailla vaatteita. Olisi varmaan pitänyt, jos kerta hyvin toimii. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisinkin lukea teidän testaamisesta aiemmin :) Ihan hyvältä tuo leimasin vaikutti, katsotaan lisää kokemuksia sitten, kun aletaan vaatteita nimikoimaan oikein urakalla.

   Poista