19. maaliskuuta 2013

Voihan välikausi!

Mä oon nyt ihan sekasin jo näiden välikausivaatteiden kanssa. Tämä on oikeastaan ensimmäinen kevät kun niitä Papulle tarvitsee kunnolla ostaa, viime syksynä kun kävelykin oli vielä niin vähäistä.
Papu on nyt ehkä suunnilleen 85 cm pitkä (neuvola vasta ensi kuussa). Ensin ajattelin, että kyllä me nyt viime syksyn Jonathanin haalarilla pärjätään tämä lyhyt kevät, ostetaan sitten takki + housut lisäksi. Jonathanin haalaria (80 cm) sovitettiinkin ja kyllä se nyt just ja just menisi..

Ostin sitten PO.Pilta kuorihousut kokoa 92 cm ja tilasin innoissani myös Molon Softshell-takin, josta olin kuullut niin paljon hyvää. Ostohuumasta selvittyäni, aloin vasta myöhemmin pohtia tämän vuoden Softshellin käytännöllisyyttä. Siitä nimittäin puuttuu se fleece-sisus, mikä aiempina vuosina on ollut...

Tässä kuvaa ko.vaatteista, Papu ei ollut kovin yhteistyökykyinen, joten aika huonoiksi jäi kuvat..
PO.Pin kuorihousut, Molo Kids Softshell Cloudy ja pipo PO.P

Molemmat ovat aika reiluja ja tässä kuvassa se jotenkin vielä korostuu :D Housuissa puntit pitkähköt, mutta kenkien kanssa istuvat kyllä paremmin. Iso plussa säädettävästä vyötäröstä ja sivuvetoketjusta. Myös henkselit saa irti halutessa.
Molon Softshell on kokoa 98 cm. Tilasin ensin 92 cm:n (Sky-malli), mutta koska sen koon takki oli nyt juuri sopiva, niin vaihdoin vielä isompaan kokoon. Väri on kyllä luonnossa paljon kirkkaampi ja kivempi mitä kuvassa :)

No, sitten alkoi kytemään ajatus kuitenkin uudesta vk-haalarista. Jos se vaikka menis sitten syksylläkin. Tuskin menee, mutta näinhän sitä voi itselleen uskotella ;) Ja koska en osaa edes ajatella meille muuta kuin Molon haalareita, niin sellainen sitten! Sopivasti Lasten taikamaahan oli 24 %:n alennus Moloon ja vielä eilen viimeistä päivää voimassa. Homma hoidossa!
Ensin ajattelin, että ei ainakaan mustaa haalaria. Denimistä en niin välittänyt ja nyt meillä on rainbow talvihaalarina. Ajattelin kuitenkin rainbow-värin käytännöllisyyttä kuraleikeissä ja päädyin sen kannalta varmaan väriin eli mustaan. Kuulemma siitä rainbowstakin lika hyvin lähtee irti? Meillä ei tuota talvihaalaria ole vielä tarvinnut pestä, vain huuhdottu joskus.

Toisaalta kiinnosti myös vähän haastaa itseäni, sillä olen ehdottomasti värikkäiden lasten vaatteiden ystävä ja vähän vieroksunut mustaa lapsella. Ainakaan koko pukuna. Kiva päästä keksimään ja kokeilemaan, kuinka paljon asusteet muuttavat yleisilmettä :)
Tässä kuva mustasta Polly vk-haalarista (viime vuoden malli).Haalarissa on
  • teipatut saumat, 
  • ohut "välikausi" vuori, selässä, pepun kohdalla, polvissa ja hupussa ohut fleece
  • vedenpitävä, vesipilariarvo on 5000 mm
  • hengittävä ( 5000 g /m2/24 tuntia)
Viime vuonnahan tuossa haalarissa oli vielä vesipilariarvo 10 000 mm ja siksi moni onkin hamstrannut näitä vanhemman mallin haalareita itselleen. Minä kuitenkin uskon ja luotan tämänkin pitävän vettä :) Kooksi valitsin 92 cm, nyt meillä on talvihaalari 86 cm ja on vielä sopiva.

No, juttuhan ei lopu tähän..siinä sitten ostovimmassani, klikkaillessa tuotetta ostoskoriin, tuli mieleen, että mitäs jos nyt välikausitakinkin tilaisi..saahan tässä sen alen (eli kannattaa!) ja jos se Soft shell ei lämmitäkään tarpeeksi.. Eli mukaan lähti myös Hopla-takki. Tämän valitsin rainbow-kuosissa, josta siis pidän todella paljon ja sopii hyvin noiden mustien kuorihousujen rinnalle :)

Takin mallissa etenkin tuo lyhyt vetskari kiinnostaa, voisi olla helppo avata kauppareissujen ym ajaksi?
Näistä ostoksista sovituskuvia myöhemmin, kunhan saapuvat ensin :) Pikkasen kyllä nieleskelin taas tuota summaa, joka kului hupsista vaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti