28. maaliskuuta 2013

Häikäsee!

Minkälaisia aurinkolaseja olette löytäneet lapsille?

Lasten silmien suojaaminen auringolta on tosi tärkeää! Lapsen silmän mykiö läpäisee 70% enemmän UV-säteilyä kuin aikuisen. Itse suosittelen ehdottomasti ostamaan laadukkaat aurinkolasit optikkoliikkeestä tai lastentarvikeliikkeestä. Monet markettien ja lastenvaateliikkeiden aurinkolasit eivät suojaa tarpeeksi silmää. Toki parempi pitää edes niitä, jos lapselle ei muut kelpaa :)
Minä oon aina pitänyt lasten aurinkolaseja hirveän rumina, mutta pääasia että sellaiset löytyy ja silmät suojataan...

Useimmille ovat tuttuja ainakin joustavalla kiinnitysremmillä olevat JulbotJulboissa on siis pehmeät ja joustavat sangat sekä säädettävä pantaosa. Löytyy montaa eri väriä ja kolmea kokoa. Lasit on myös suunniteltu niin, että niitä voi pitää päässä kummin päin tahansa.


Baby Banzit samalla idealla eli säädettävä pantaosa.
Kuva: www.bellabambina.fi


Baby Banzeista on myös retro-malli
Meillä nuo remmilliset Julbot ovat toimineet tänä talvena hyvin. Tosin veikkaan, että ne ovat pysyneet päässä osittain talvihanskojen ansiosta ;) 

Ostettiin ne itse asiassa jo vuosi sitten ja ainakaan viime kesänä ei kauheasti antanut olla paikoillaan. Ovat siis sitä pienintä 1-kokoa. Voi ollakin, että kesäksi joutuu ostamaan isommat ja voisi ehkä kokeilla remmitöntä mallia?
Ki ET LA -aurinkolaseja valmistetaan myös kolmea eri kokoa ja pienimmille tarkoitettu Diabola-malli on käännettävä: aluksi laseja pidetään pienempi "nenäkolo" alaspäin ja kun lapsen kasvot ja nenä kasvavat, ne käännetään ympäri. Näistä löytyy myös irroitettava joustoremmi.

Kuva: www.vekaravintti.fi (lasien malli Jokala)


Babiators Näillä julkkistenkin suosimilla ;) hittilaseilla on yhden vuoden Lost & Found -takuu, joka lupaa käyttäjälle uudet parit, mikäli lasit joutuvat hukkaan tai rikkoontuvat (vaatii rekisteröintiä maahantuojan www.bigsmallcompany.com nettisivuilla kuukauden sisällä ostopäivästä)
Kuva: www.sannas.fi

Polaroid JuniorRay-Ban Junior


Niin ja muistetaanhan suojata myös omat silmät :)

2 kommenttia:

 1. Lasten aurinkolasit ovat kyllä todella oleelliset, tosin joskus on himpun haastavaa saada lapsi niitä pitämään ;)
  Minusta nuo Julbon mallit ovat ihan loistavat, eikä niitä tarvitse välttämättä käyttää sen remmin kanssa. Jos ovat sopivat, pysyvät päässä hyvin ilmankin. Julbon sangoissa minusta parasta on se, että ne kestävät kovempaakin vääntelyä, sillä lapset käsittelevät aika rajusti lasejaan...
  Toiset meillä aika hyvin kestäviksi ja mukavasti nenällä istuviksi todetut ovat olleet useat Polaroidin mallit, joita saa esim. ainakin Nisseniltä suhteellisen edulliseen hintaan.
  Tuo Lost&Found -takuu kuulostaa aivan loistavalta, harmi etten ole aikaisemmin asiaan törmännyt, sillä jouduimme juuri korvaamaan yhdet kadulle kadonneet ja myöhemmin päälletallattuina löytyneet lasit...

  -Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen kyllä ollut ihan tyytyväinen Julbojen käytännöllisyyteen :)
   Ja tuo Lost & Found-takuu on tosiaan aika kiva juttu. Meillä ei VIELÄ ole hukkunut laseja, mutta eiköhän sekin aika koita...

   Poista